You are currently viewing Potentia World #DreamBlue Chios

Potentia World #DreamBlue Chios

Βουλιαγμένη, 19 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«1Ο potentia #DreamBlue forum στη ΧΙΟ»

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του επιμορφωτικού προγράμματος potentia#DreamBlue και έχοντας ολοκληρώσει -στην διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021- τέσσερις (4) εκπαιδευτικούς κύκλους είκοσι (20) online συνεδρίων, συνολικής διάρκειας 80 ωρών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Χίου και Κύμης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 προγραμματίζουμε την δια ζώσης υλοποίηση του προγράμματος potentia#DreamBlue στα πλαίσια των αλλαγών παρακολούθησης των μαθημάτων, όπου επιτρέπεται πλέον η φυσική παρουσία των σπουδαστών στις αίθουσες διδασκαλίας των ΑΕΝ της χώρας.

Για πρώτη φορά με φυσική πλέον παρουσία σπουδαστών, καθηγητών, επίτιμων καλεσμένων και των πρεσβευτών μας επιλέξαμε ως αφετηρία για το νέο μας #DreamBlue ταξίδι το νησί της Χίου προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το πρώτο μας διαδραστικό potentia #DreamBlue forum για τους σπουδαστές των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών καθώς και για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στο ΟΜΗΡΕΙΟ-Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η ατζέντα είναι υπό διαμόρφωση και σύντομα θα αναρτηθεί.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δρ. Γεώργιο Δ. Πατέρα αφενός για την άμεση, θετική ανταπόκριση και επικείμενη ενεργή συμμετοχή και παρουσία του ως επίτιμος ομιλητής στο forum, καθώς και για την έμπρακτη υποστήριξη του θέτοντας το potentia #DreamBlue forum υπό την Αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Επιπλέον να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, τον κύριο Ιωάννη Μάργαρη Διοικητή ΑΕΝ ΧΙΟΥ – Μηχανικών, τον κύριο Δημήτριο Κλουμάση Διοικητή ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ- Πλοιάρχων και τη Δρ. Μαρία Λεκάκου Κοσμήτορα Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τους ομιλητές μας που με ιδιαίτερη τιμή θα παραβρεθούν και θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες: την κυρία Jillian Carson Jackson Πρόεδρο του Ναυτικού Ινστιτούτου, την Καθ. Ελένη Α. Θανοπούλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, την κυρία Ειρήνη Νοτιάς Founder & Director Project Connect και τον Δρ. Ιωάννη Πατινιώτη Finance Director Carras (Hellas) S.A., Ακαδημαϊκό Ερευνητής σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους DreamBlue Ambassadors: Capt. Δημήτριο Ματθαίου, CEO Arcadia Shipmanagement & Aegean Bulk, Chairman Green Award Foundation, Capt. Μιχάλη Φραγκιά, Senior Marine Consultant, Ex-DPA&HSQE Manager Sun Enterprises, κύριο Λάμπρο Χαχάλη, EX- BUREAU VERITAS Vise President, Regional Chief Executive of the Hellenic Cyprus-Malta-Black Sea Region, τον Capt. Γεώργιο Ξηραδάκη Founder & CEO XRTC BUSINESS CONSULTANTS, Senior Maritime & Investment Banker για την πίστη στο Όραμα και τη συνεχή έμπρακτη υποστήριξη στην Αποστολή της Potentia World ομάδας.

Κατά την διάρκεια του διαδραστικού #DreamBlue forum, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη εκπαιδευτική/επιμορφωτική  συνεδρία που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες ο κύριος Σπύρος Κοττώρης, Learning & Development Manager Potentia World, Certified Trainer & Executive Coach BSc, AdvDip, MBA, Med.

« Όταν το όραμα συναντά τη δράση, ο κόσμος αλλάζει»

Προσκαλούμε εσάς, τους ανθρώπους που υπηρετούν την Ελληνική και Παγκόσμια Ναυτιλία να γίνετε μέρος αυτής της αλλαγής, ως αρωγοί και πρεσβευτές της ιδέας #DreamBlue και να αναδείξουμε μαζί την αξία της ναυτοσύνης, του ήθους και του σεβασμού που μπορεί να καλλιεργήσει μόνο η Ελλάδα μας και μοναδικά… οι Έλληνες!

Με τιμή

Εκ μέρους της ομάδα Potentia World

Χρυσούλα-Βασιλική Πατρικίου

Founder & CEO

Σχετικά με το potentia #DreamBlue Project

«Το Μέλλον ξεκινάει Σήμερα. Εμπνέοντας το Παρόν ενδυναμώνουμε το Μέλλον»

Το πρόγραμμα potentia#DreamBlue σχεδιάστηκε να προσφερθεί ως συμπληρωματική επιμόρφωση των φοιτητών ΑΕΝ, γεγονός που θα συντελέσει αφενός στην αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των τεχνικών/ακαδημαϊκών τους γνώσεων στην θαλασσινή επαγγελματική τους σταδιοδρομία,  αλλά κυρίως θα συνεισφέρει στην προσωπική και κοινωνική

τους εξέλιξη. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που το πρόγραμμα potentia#DreamBlue,  έχει λάβει την έγκριση για την υλοποίησή από τον αρμόδιο φορέα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΝΑΥΤΙΚΩΝ (Τμήμα Α-Β) με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται στην με αριθμό πρωτοκόλλου 2232.2/15302/2021 πρόταση του Διευθυντή ΔΕΚΝ κ. Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Πετρόπουλου Ελευθερίου  της ανωτέρω διευθύνσεως που υπάγεται στον Κλάδο Β’ Ναυτιλίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα potentia #DreamBlue στοχεύει:

⚓ στην προσωπική ενδυνάμωση των νέων που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας

⚓ στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των Αξιωματικών της νέας γενιάς που προετοιμάζονται να υπηρετήσουν την Θάλασσα

⚓ στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης συμπληρώνοντας εποικοδομητικά και ωφέλιμα τις τεχνικές γνώσεις (hard skills) που αποκτούν οι φοιτητές στην διάρκεια της φοίτησης τους με την μάθηση και ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων (soft skills)

⚓ στην ανάδειξη της αξίας της ‘ναυτοσύνης’ και στην καλλιέργεια του ήθους και του σεβασμού που απαιτεί η θάλασσα

⚓ στην έμπνευση, στην ενθάρρυνση και στην υποκίνηση των νέων ναυτικών μέσω της συμμετοχής αξιόλογων καλεσμένων, έμπειρων και καταξιωμένων ανθρώπων της Ναυτιλίας, που είναι πρόθυμοι να αφηγηθούν την δική τους θαλασσινή ιστορία

στην εκπαιδευτική ανασυγκρότηση και εξέλιξη της Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδας

στην καλλιέργεια της ναυτικής κουλτούρας στην Ελλάδα, ως χώρα της Θάλασσας

στην προβολή και ανάδειξη του επαγγέλματος του Ναυτικού ως πρώτιστη και ασφαλής επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων

  Επισημαίνουμε πως η Potentia World δεν έχει καμία οικονομική αξίωση από τις ΑΕΝ. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές της εκάστοτε ΑΕΝ και χρηματοδοτείται από την Ναυτιλιακή κοινότητα (ναυτιλιακές/ περι-ναυτιλιακές εταιρείες, οργανισμούς, σωματεία κλπ) σύμφωνα με προσαρμοσμένη τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η Potentia World στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης.

This Post Has 6 Comments

Leave a Reply